torsdag 29 augusti 2013
Snabba rågbullar
Ingredienser:
1 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 krm salt
1/2 msk farinsocker
1 1/2 dl filmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda rågmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och farinsocker i en skål.
3. Tillsätt filmjölken och arbeta samman till en deg. Rör med en träsked.
4. Ta upp degen på mjöl bakborden.
5. Dela degen i 4 delar och forma varje del till en avlång bulle.
6. Ställ bullarna på en plåt och skär ett snitt i var och en.
7. Gräda dem mitt i ugnen i ca 20 min. Ät dem helst nygräddade och varma.
Det fans inget farinsocker så jag fick använda ett muskovadosocker.
Jag bakade själv.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar